Érdekesség: Hogyan készül a hullámkarton?

A hullámkarton csomagolás szinte minden ágazatban jelen van. A hullámlemez nem csak kitűnően védelmet nyújtó, hanem újrahasznosítható, ezáltal környezetbarát megoldás. Szállítás és tárolás során tökéletes védelmet biztosítanak, így az egyik kedvenc alapdarab a kartonok közül. Az előállítása egyszerű, a hullámlemez könnyen nyomtatható.

Lássuk, hogyan is készül a hullámpapír?

A hullámkarton alapvető egysége a hullámgerinc, ami a sima papírréteggel érintkezik a hullámosított résszel. Az alap hullámosított papírréteg hullámgerinceire, illetve hulláméleire egy fedő papírréteg van felragasztva. A sima és a hullámosított papírréteg a hullámgerincek mentén vannak összeragasztva, váltakozva.

A hullámmagasságot mm-ben fejezzük ki, a hullámosított papírréteg és a hullámgerincekkel határolt oldalak között. A hullámpapírlemez rétegeinek száma változó, lehet egy vagy több hullámosított papírréteg is, de általában elmondható, hogy a rétegek száma páratlan.

Ha a hullámkartont választja, nem fog csalódni, elválasztáshoz és biztonságos szállításhoz kiváló! Amennyiben bármi kérdés felmerült Önben, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!